Niet elk kind voelt zich een topper of een kanjer. Niet elk kind zit lekker in z’n vel. Maar hoe fijn zou het zijn als zij zich dat wel voelen!

Dat kan allerlei redenen of oorzaken hebben. Voorbeelden zijn:

  • Angsten, spanning
  • Vage of onbegrepen pijnklachten, zoals hoofdpijn en buikpijn
  • Hechting problematiek
  • Trauma's
  • Gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst, laag zelfbeeld
  • Verdriet, boosheid
  • Slaapproblemen
  • Bedplassen


Vaak heb je al zoveel dingen geprobeerd, en eigenlijk komt het er op neer:  leer er maar mee te leven. Als ouder voelt dat vaak frustrerend, je gunt je kind zo graag geluk.

En er is een probleem, dus dan is er toch wel een oplossing? Als moeder, als vader, wil je juist 1 ding voor je kind: dat het lekker in z’n vel zit, zich goed voelt. Dat je kind er mag zijn, dat het zichzelf kan zijn en dat dat allemaal oke is. 


Met dit traject ruimen we alle negatieve ballast op. Bij je kind EN bij jou, als ouder. Want bij jou, als ouder, daar begint het. Ik begin dus altijd met de allereerste hechting en hechtingsperiode tussen ouder (vaak is dit de moeder) en kind. Dat is de basis van je kind. En een basis moet helemaal goed zijn, dan bouw je daar op verder en volgt de rest eigenlijk vanzelf. 

Het traject:
Het traject start ik altijd met een intakegesprek en daarna volgt een, wat ik noem de herstel hechting sessie. Met jou, de moeder. Je kind is er in dit gesprek en in deze sessie nog niet bij. Omdat ik problemen dus bij de basis aanpak.

En de basis van je kind? Die begint bij de conceptie, de zwangerschap, de geboorte en de eerste periode tot een jaar, na de geboorte. Die basis wordt helemaal met je besproken tijdens het intakegesprek.

Daarna vervolgt 'de herstel hechting sessie'. Deze wordt zo genoemd omdat de hechting met je kindje dan compleet hersteld wordt.

Het intakegesprek en deze sessie doe ik apart, maar vaak wel vlak na elkaar. 


Na deze sessie gebeuren er vaak al wonderlijke veranderingen. Bij jou, als persoon, als moeder. Maar ook bij je kindje en soms zelfs binnen het gezin, veranderen er vaak al dingen naar het positieve.

Wanneer de hechting compleet hersteld is, kijken we of er evt. nog een vervolg sessie nodig is met het kind. 

Uiteraard begint dat met een (voor)gesprek met het kind en volgt gelijk de eerste sessie met je kind. Hierbij is het niet wenselijk dat de ouder er bij aanwezig blijft.

Het hangt met name af van de leeftijd van je kind om het probleem te kunnen bespreken, hoe dit gesprek en de sessie vorm krijgt. Het bespreekbaar maken van het probleem, is absoluut geen vereiste. Wanneer je kind moeite hiermee heeft, zijn er voldoende technieken om tijdens een sessie toch het probleem op te lossen.

Dit duurt meestal maximaal 1 uur (erg afhankelijk van hoe lang je kind dit wilt laten duren).