Energetische hypnose, wat het is en hoe werkt het ?

Hypnose wordt ook wel trance genoemd, het is niets anders dan een ontspannen staat waardoor je openstaat voor suggesties. Het geeft je de mogelijkheid om het bewuste denken los te kunnen laten en in contact te komen met je onderbewustzijn. Zie het als een diepe vorm van meditatie.

Het wordt vooral als heel ontspannen en fijn ervaren terwijl je nog controle hebt. Je maakt alles mee, kan gewoon nog communiceren. Er kan niets gebeuren dat jij niet wil, je hebt de regie over je eigen sessie. 


Het onbewuste brein is super krachtig en slim, heeft het allerbeste met je voor en communiceert met jou via emoties, gevoelens en symbolen. Van alles wat jij doet op een dag is 96% onbewust en 4% bewust. In ons onbewuste brein zitten helpende maar ook belemmerende overtuigingen opgeslagen. Deze overtuigingen worden grotendeels vanaf je geboorte tot je 7e levensjaar in jouw onbewuste brein opgeslagen. Zie het als een programma dat gedurende je leven onbewust blijft herhalen in situaties.


Het onderbewustzijn is een archief voor herinneringen en in de hypnotische staat heb je hier toegang tot. In dit onbewuste deel worden al onze gevoelens en ervaringen opgeslagen. Door terug te gaan naar je onderbewustzijn kom je er achter welke situaties onbewust impact op je hebben gemaakt, waar blokkades zijn ontstaan. Door herinneringen en gevoelens opnieuw te bekijken, kunnen we alles dat je niet dient wissen uit je systeem. Je laat letterlijk iets los en voor veel mensen voelt het alsof ze hun emmer/rugzak kunnen legen van ballast. Zo kan alles weer fijn gaan stromen.


Door je binnenwereld aan te pakken, zul je ervaren dat je buitenwereld mee veranderd.

Hoe zou het zijn om eindelijk al die blokkades, ballast te kunnen loslaten en patronen te doorbreken? Door effectief te gaan opruimen in jouw onderbewustzijn komen we tot wie jij werkelijk bent en kun jij gaan staan in jouw innerlijke kracht.

Stel eens voor waar jij toe in staat bent als je niet meer geremd wordt door onbewuste negatieve overtuigingen in jouw brein. Dat je juist zelfvertrouwen, energie, geluk en plezier ervaart in jouw leven.


In hypnose maak je gemakkelijk contact met de diepere lagen van je onderbewustzijn, terwijl je gewoon zelf de controle blijft houden over jouw eigen doen en laten.

In hypnose therapie zijn er talrijke methoden en technieken te integreren en dat maakt het juist zo krachtig. Het mooiste van werken met hypnose is dat de oplossing van de issues altijd door jezelf gevonden wordt. Ik geef je alleen een kader waarbinnen jij veilig je eigen weg kunt vinden op de manier die goed voelt voor jou. Hoe mooi is dat!

 

Veel gestelde vragen:


Kom ik wel in hypnose?

Het is wel belangrijk dat je echt onder hypnose wilt om aan jezelf te werken. De diepte van een hypnose verschilt per persoon en dat is oké. We zijn allemaal verschillend, we zijn uniek en zo is ook onze persoonlijke reis onder hypnose.

Kom ik wel uit hypnose?
Ja altijd, net zoals je altijd uit een dagdroom moment komt. Ik begeleid je hier uit. Na de sessie heb je de tijd om weer even te 'landen'.

Ga ik straks geen gekke dingen doen?
Absoluut niet! Dat gaat niet gebeuren. Ik begeleid jou in het effectief opruimen en loslaten van blokkades en angsten. Jij bent altijd degene die de regie heeft over jou 'reis'.

Raak ik de controle kwijt?
Jij hebt juist de controle tijdens de hypnose sessie. Jij hebt de regie in eigen handen. Ook wanneer je wilt stoppen, kan dat altijd! Hypnose is een staat van volledige ontspanning, waarbij je echt weer bij jezelf komt. Die fijne verbinding weer gaat ervaren.